Uutiset

RADAN ENSIMMÄISET JULKISTUKSET


08.05.
RADAN ENSIMMÄISET JULKISTUKSET

 

Ensimmäiset Vauhtiajot järjestettiin Seinäjoella kesällä 2004. Täysillä ja suurin odotuksin, mutta ilman minkäänlaista kokemusta tapahtumien järjestämisestä. Nuoren, tuolloin vasta 23-vuotiaan promoottorin Kalle Keskisen ideoima rock & race -yhdistelmä herätti alan kokeneempien toimijoiden keskuudessa naureskelua ja epäuskoa. – ”Ei tule mitään. Ei onnistu rock-musiikin ja moottoriurheilun yhdistäminen,” totesi moni skeptikko, ekana vuotena oli kuitenkin kävijöitä 20.000 ihmistä ja viime vuonna 2022 oli 60.000 kåvijää.

 

Nyt 20 vuotta myöhemmin Kalle Keskinen on yritteliäisyydellään ja päämäärätietoisuudellaan saattanut epäilijät häpeään. Seinäjoen Vauhtiajot – Race & Rock Festivaali seisoo tukevasti jaloillaan ja toimii vahvasti voimissaan.

 

Ratatapahtuma, Kapernaumin kaupunginosassa Seinäjoella on kahden vuosikymmenen aikana kehittynyt valtakunnan suosituimmaksi katuratakilpailuksi ja Vauhtiajot festivaali kaupungin keskustassa on paaluttanut asemansa yhtenä maan johtavista musiikki tapahtumata

VAUHTIAJOT – RATATAPAHTUMA

Viikonlopun aikana Kapernaumin vaativalla katuradalla kilpaillaan Finnish Racing Championship-sarjan osakilpailu, jossa kilpailevat maamme huimapäisimmät ratakuskit monissa eri luokissa.

 

SM-pisteistä Seinäjoella kamppaillaan luokissa V1600 ja Legends.

 

V1600-luokan ratasarja on erinomainen mahdollisuus myös nuorille karting-kuljettajille jatkaa edullisesti autourheilua ja kehittää osaamistaan edelleen. V1600 on varmasti yksi edullisimmista tavoista harrastaa autourheilua.

 

Suosittuun Legends-luokkaan odotetaan Seinäjoella osallistuvan lähes 50 kilpailijaa. Legends Mestaruussarjassa ajetaan viidessä osakilpailussa yhteensä 14 kilpailulähtöä, joista Mestaruussarjan pisteisiin lasketaan 12. Yleiskilpailun lisäksi voitosta ajetaan kolmessa luokassa, Pro, Semipro ja Masters.

 

Touring Car Open -sarjassa ajavat BMW Extreme -luokan autot. Bemareiden ratissa istuvat niin kokeneet konkarit kuin innokkaat noviisitkin, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.

 

Edellisiä luokkiakin ärhäkkäämpää menoa radalla nähdään GT Open -sarjassa, kun lähtöviivalle asettuvat näyttävät ja huipputehokkaat The Gran Turismo ja V8 Thunder -luokan menopelit.

 

Kilpailun johtaja ja Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat ry:n puheenjohtaja Juha Hautala on tyytyväinen ja odottaa kovatasoista kisatapahtumaa. Mukaan on ilmoittautunut jo yli sata osallistujaa.

 

"Kapernaumin katuradalla siirtymät katsojille ovat pitkät, jonka vuoksi viime vuoden suosion vuoksi tänä vuonna kaksikerroksisen 'Lontoon bussi' jatkaa radalla helpottaen yleisön siirtymisiä rata-alueella.” Hautala kertoo.

 

 

J.J. LEHTO SEKÄ MIKA KALLIO ENSIMMÄISET TÄHTIEN KISA KULJETTAJAT

Juhlavuoden kunniaksi mestarit, sekä nuoret nousijat ajavat kilpaa Vauhtiajoissa. Kilpailu ajetaan tänä vuonna Legends-autoilla. Ensimmäiset julkaistut kilpailijat ovat entinen Formula 1 kuljettaja J.J. Lehto sekä ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio. Muut kuljettajat julkaistaan myöhemmin.

 

MUITA NÄYTÖKSIÄ RADALLA

Kilpailujen lisäksi Kapernaumin katuradalla esiintyvät muun muassa kumia polttavat drifting-autot sekä motocrossia ja ratamoottoripyöräilyä yhdistävät SuperMoto-pyörät.

 

Näytösajossa nähdään Formula 3, Super Moto, ja kiihdytysautot. Lisäksi Nascar näytösajot, sekä iso American car & tuning juhlavuoden näyttely. 

Vauhtiajojen huimaavimpia esityksiä on Christen Eagle ”kaksi” taitolentokonenäytös. Kone on on vuosimallia 1986. Kone on uudelleen rakennettu Kokkolalaisen Ari-Jukka Luomarannan toimesta vuonna 2016. Koneessa on 200 hevosvoiman neljä-sylinterinen bokserimoottori ja se on varustettu vakiokierrospotkurilla. Tyhjäpainoa koneella on 500kg ja suurin sallittu lentonopeus 330kmh. G-voimia tällä koneella voi ottaa + 7 sekä negatiivistä 5. Christen Eagle II on yksi maailman täydellisimmistä lentokonesarjoista.

 

FMX STUNT KULJETTAJA SEBASTIAN WESTBERG ESIINTYY MYÖSKIN VAUHTIAJOISSA  

Freestyle motocross showssa Westberg pystyy hyppäämään jopa 17m pitkän ilmalennon jonka aikana tehtävien temppujen valikoimaan kuuluu aina kaikki perustempuista takaperinvolttiin ja muihin maailmantason temppuihin! TÄTÄ ei ole pohjanmaalla nähty aikaisemmin.

 

KATULÄTKÄN TÄHDISTÖ-OTTELU KOKOAA TUBETTAJAT, TIKTOKKAAJAT, SEKÄ NHL-TÄHDET YHTEEN VAUHTIAJOISSA! 

Katulätkä kuuluu myös Vauhtiajojen monipuoliseen ohjelmistoon. Lauantaina 22. heinäkuuta Vauhtiajojen rata-alueella pelataan Wilhelm St.Hockey Tourin ja Seinäjoen Vauhtiajojen järjestämä katulätkän tähdistöottelu, jossa kohtaavat Team Wilhelm ja Team Vauhtiajot. Ottelussa pelaa urheilijoita ja mediasta tuttuja henkilöitä. Mukana ovat muun muassa Meemitalosta tutut TikTok & Youtube -tähdet Ella & Helmi, Nino Ärling, Arttu "Ara" Laitinen ja Ilari "Kliffa" Mettälä. Tähdistöottelun lopulliset kokoonpanot julkaistaan myöhemmin.

 

”KOKONAISUUS VAIKUTTAA KAIKENKATTAVALTA…”

 

"Pitkään jatkuneiden suunnittelu- ja valmistelutöiden jälkeen niin Vauhtiajojen rock- kuin race-osuuskin on nyt pääosin kunnossa. 20-vuotisjuhlien kokonaisuus vaikuttaa kaikenkattavalta.

Lipunmyynti noudattelee lähtökohtaisesti pandemiaa edeltäneen vuoden 2019 eli ennätysvuoden lukemia. Seinäjoen kaupungin hotellikapasiteettikin alkaa jo vauhtiviikonloppuna täyttyä", Vauhtiajojen promoottori Kalle Keskinen jatkaa tyytyväisenä.

 

Vauhtiajojen Ratapuoli on monta kertaa voittanut Vuoden Paras kilpailupalkinnon AKK:n palkintogaalassa.”

"Olemme tyytyväisiä ohjelmistoon ja odotamme innolla ensi kesän Vauhtiajoja. Tulemme varmasti tekemään historiamme kävijäennätyksen“, hän toteaa.

 


Takaisin uutisiin
Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä
Tietosuojakäytäntö ›